Vi servicerer udelukkende vandværker, hvilket gør os til en
stærk samarbejdspartner med stor erfaring i vandsektoren

Vandværkernes edb-service har mere end 40 års
erfaring i opkrævning og regnskab for vandværker

Yderst fleksible løsninger til vore kunder
Oprettelsen i vort system er gratis

Vandværkernes edb-service blev startet i 1973
og er dermed Danmarks ældste af sin art

Vi arbejder ikke med kontraktbinding af vore kunder
da vi ikke mener en kontrakt forbedrer samarbejdet

Vandværkernes edb-service

Danmarks ældste kontor specialiseret i vandopkrævning.

Vandværkernes edb-services historie er historien om soldaten med den gode ide.

Virksomheden blev grundlagt i 1973 af Poul Erik Petersen, som er uddannet kommis og født i Sønderjylland. Poul Erik arbejdede, efter læretiden som kommis, i en årssække som revisor, men det var mens han aftjente sin værnepligt på flyvestation Ålborg at han fik ideen til Vandværkernes edb-service.

Vandværkernes edb-service startede oprindeligt på en privat adresse i Holsted og senere flyttede virksomheden til den gamle jernbanestation. I 2002 flyttede Vandværkernes edb-service i "eget" hus på Højmarksvej i Holsted.

Poul Erik Petersens ide om at servicere de private vandværker i Danmark, med opkrævning og regnskab, viste sig at være en rigtig en af slagsen. Siden opstarten i 1973 er arbejdsbyrden for de private vandværker steget støt. I starten blev vandværkerne derevet som små forbrugerejede vandværker, næsten uden krav fra det offentlige og med små foreningsregnskaber.

I dag drives vandværkerne stadig som forbrugerejede, men er gennem tiden blevet underlaagt en masse krav fra det offentlige til bl.a. vandkvalitet, kontrol af vandmålere og regnskaber. Det betyder at vandværkerne i dag skal drives som solide virksomheder og at tiden med foreningsregnskaberne er forbi.

Vandværkernes edb-service og dermed Poul Erik Petersen har formået at følge med tiden. Kontoret håndterer i dag, administration af moms, administration af afgift på ledningsført vand, samarbejde med spildevandsselskaber, indberetning af løn og A-skat, administration af hjemmesider og meget mere. Kort sagft: Alt hvad vandværkets administrative side fordrer.

Opkrævning af vand og diverse afgifter foregår på kontorets eget program. Specifikt
udviklet af Poul Erik Petersen og kontorets programmør Peter Hansen. Programmet
er unikt i Danmark og udviklet udelukkende til at servicere vandværkerne der er
tilmeldt hos Vandværkernes edb-service.

For at sikre eksistensen at Vandværkernes edb-service indgik Poul Erik Petersen, i år
2000, en aftale med én af kontorets ansatte om overtagelse af virksomheden i efteråret 2012. Efter salget af virksomheden fortsatte Poul Erik Petersen som ansat endnu en årrække.

30/4 2016 sluttede en æra hos Vandværkernes edb-service, da Poul Erik Petersen valgte at gå på pension.

Poul Erik Petersen har givet stafetten videre til Bente Hessellund Jepsen og med hendes overtagelse fortsætter vi ånden hvor service er i højsædet.

Siden salget er antallet af medarbejdere steget fra 3 til 8. Det betyder en betydelig øget sikkerhed for vandværkerne. Vi leverer det vi har lovet og til aftalt tid, uanset hvad...

Kontorets opkrævningssystem er på vej mod forældelsesfristen, men da vi mener at et opkrævningssystem, der kan håndtere vandværkernes behov, skal udvikles fra bunden og ikke "ovenpå" et eksisterende regnskabssystem, er vi i fuld gang med at udvikle et nyt unikt system. Vi har gennem de sidste 2 år, i samarbejde med Conexio, udviklet og testet på et nyt og meget brugervenligt opkrævningssystem, som vi venter os meget af.

I efteråret 2014 blev kontoret renoveret, men allerede i foråret 2015 stod det klart at lokalerne var for små. Vi har derfor nu haft håndværkerne på besøg, endnu engang, og det har resulteret i at kontorfaciliteterne er blevet udvidet fra 145 m2 til 312 m2. Vi har fået nogle dejlige lyse brugervenlig lokaler og vi trives alle med forandringen.

Vi vil meget gerne vise de nye lokaler frem og planlægger at holde et uformelt åbent hus d. 1. oktober 2016, hvor vi vil servere helstegt pattegris og lidt til ganen. Vi håber selvfølgelig at rigtig mange vil besøge os denne dag, men mere herom i Vandpostens september nummer.

Bente underviser stadig, for Danske Vandværker, i Håndbog 3 og den nye årsregnskabslov i region Syd, Midt og Fyn. Hun har undervist i region Syd siden 2002 og nu er opgaven udvidet med besøg på vandrådenes fællesmøder, .

Så... Hos Vandværkernes edb-service gør vi alt hvad der står i vores magt for at løse vandværkernes opgaver. :-)